Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Βρετανική και Ελληνική Ροκ Μουσική Σκηνή-Δεκαετίες ΄60-΄90 (Project 2013-2014)



Πέρυσι, στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, 16 μαθητές της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλιατών - με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Σοφία Θεοδώρου - υλοποίησαν project με θέμα "Βρετανική και Ελληνική Ροκ Μουσική Σκηνή-Δεκαετίες ΄60-΄90".

Πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όπως π.χ. 
  • δημιουργία cartoons με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος υπολογιστών, τα οποία αναπαριστούσαν βρετανικά ροκ συγκροτήματα
  • φιλοτέχνηση αφισών-κολάζ
  • επίσκεψη στο Μουσικό σχολείο Ιωαννίνων
  • μουσικοθεατρική παράσταση (αναπαράσταση δημιουργίας του συγκροτήματος των Beatles τη δεκαετία του ΄60, συνέντευξη του κεντρικού μέλους των Queen Freddie Mercury από δημοσιογράφο της δεκαετίας του ΄80, συζήτηση μελών των Πυξ Λαξ , κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία τους μέσω ενός ημερολογίου)  
                                              




Σε όλη αυτήν την προσπάθεια σημαντική υπήρξε η βοήθεια του καθηγητή μουσικής κ.Κώστα Δελλή από τη Φιλαρμονική Δήμου Φιλιατών στις πρόβες των μαθητών για την εκτέλεση μουσικών κομματιών με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων (σαξόφωνο, κλαρινέτο, κιθάρες, αρμονίο, drums).



Στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιήθηκε μια πολύ ωραία εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκαν όλα τα projects που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του σχολείου μας. 
Για να δούμε τι ωραία πράγματα θα μας ετοιμάσουν και φέτος! Γιατί όπου υπάρχει μεράκι, όρεξη και φαντασία το αποτέλεσμα σε ανταμείβει!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου