Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Βράβευση του ΓΕΛ Φιλιατών σε σχολικό διαγωνισμό!

Σήμερα το πρωί σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα, το σχολείο μας - ΓΕΛ Φιλιατών -  κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανηπειρωτικό σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με τίτλο: «Γνωρίζω τον τόπο μου – Προβάλλω τον τόπο μου μέσω των social networks». Το έπαθλο για τον πρώτο νικητή ήταν ένας φορητός υπολογιστής, για τον δεύτερο ένα tablet και για τον τρίτο μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομικής παράδοσης της Ηπείρου μέσω των socialnetworks (facebook, twitter κ.λ.π.).

Το σχολείο μας συμμετείχε με τη σελίδα "My beautiful land, Thesprotia-Greece". Οι μαθητές εργάστηκαν συντονισμένα, με όρεξη και μεράκι για να συγκεντρώσουν πλούσιο υλικό και να το αναρτήσουν στη σελίδα μας στο facebook.  Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να αποκτήσουμε περισσότερους από 5000 φίλους!

Προσπαθήσαμε να προβάλουμε τις ομορφιές, τα μνημεία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τη γαστρονομία του τόπου μας με απώτερο σκοπό να γίνει γνωστή η Ήπειρος στα πέρατα του κόσμου! Και το πετύχαμε! Έχουμε φίλους από διάφορες χώρες, π.χ. Η.Π.Α., Ινδία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Μαλαισία, Καναδά, Αργεντινή, Βέλγιο, Μιανμάρ, Ισραήλ κ.α.

Θεωρώ ότι οι μαθητές πρέπει να παροτρύνονται να συμμετέχουν σε δράσεις και διαγωνισμούς και έτσι να εμπλουτίζουν τον κόσμο τους με ερεθίσματα και εμπειρίες!


Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη βράβευσή τους!!! Πάντα τέτοια! Ξέρω καλά ότι θα ήθελαν να ήταν σήμερα εδώ στα Γιάννενα για τη βράβευσή τους. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε το χρονικό περιθώριο που απαιτείται για να οργανώσουμε τη μετακίνησή τους!

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια!

Ακολουθεί η παρουσίαση που πρόβαλα κατά την ομιλία μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου